Μοιραζόμαστε τις γνώσεις

%cf%81%ce%b9%ce%ba-%ce%b13«Ντριιιιν!!» Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει. Βαριέσαι πολύ και σου φαίνεται ανούσιο να πηγαίνεις για να παπαγαλίσεις την κλίση του «ειμί» και να αναλώνεσαι στο κυνηγητό του «άγνωστου Χ». Ενώ έχεις την διάθεση να μάθεις κάτι έχουν μαζευτεί πολλά κενά κι αδυναμίες και τελικά καταλήγεις στο φροντιστήριο.

Όπως έχεις μάθει έως τώρα όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλα. Είναι όμως έτσι; Έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο φροντιστήριο; Η κρίση, η ανεργία κι η φτώχεια έχουν ζορίσει πολύ τα πράγματα. Οι γονείς είτε δεν έχουν, είτε δουλεύουν μέρα-νύχτα για να ανταποκριθούν. Μπροστά σου κρέμεται η λαιμητόμος των πανελληνίων, που διαχωρίζει τους μαθητές στους καλά προετοιμασμένους (δηλαδή σε αυτούς που είχαν τα χρήματα να κυνηγήσουν την τύχη τους) κι όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις ίσες ευκαιρίες που τους έταξαν.

Κι αυτοί τι δηλαδή; Μειονεκτούν; Μη χαλιέσαι, γιατί σ’ αυτή την κοινωνία είναι αυτονόητο να μη χωρούν όλοι. Υπάρχει, όμως, στην ίδια κοινωνία και ένας κόσμος που αμφισβητεί αυτό το μοντέλο και τις αξίες του, πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και το παλεύει δρώντας βάσει  της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Το «Αντίβαρο» είναι μια τέτοια προσπάθεια στο Μενίδι και σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκινάμε από φέτος να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, οργανώνοντας υποστηρικτικά μαθήματα, χωρίς αντίτιμο για όσους αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη. Παράλληλα με τα μαθηματικά, τη χημεία και τα αρχαία καλλιεργούμε και την καλλιτεχνική  μας έκφραση με μουσικά μαθήματα/εργαστήρια σε όργανα όπως κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι, κρουστά, μπάσο κ.α.

Δεν είναι ένα δωρεάν φροντιστήριο, που θα λειτουργεί με τις παλιές, γνωστές μεθόδους. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε όλοι μαζί (γονείς, μαθητές, δάσκαλοι) αυτή τη δομή, συνοργανώνοντας και συναποφασίζοντας το πώς και το γιατί. Επιδίωξη μας είναι να μη μείνεις ένας παθητικός μαθητής, αλλά ενεργητικά να διαμορφώνεις το μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σου.

Ελάτε να γνωριστούμε, να μιλήσουμε  για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα των μαθημάτων, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 7μ.μ.-10 μ.μ. στο «Αντίβαρο», Βουλγαροκτόνου 18.

cropped-1-1.png

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*