Όταν η κοινωνική δράση ενοχλεί αντικοινωνικές φασιστικές ομάδες

Όταν  η κοινωνική δράση ενοχλεί αντικοινωνικές φασιστικές ομάδες

Πέρυσι το καλοκαίρι, ένα νέο εγχείρημα ξεκίνησε στη περιοχή του Μενιδίου. Στις αρχές του Ιουλίου, το ΑΝΤΙΒΑΡΟ, ένας αυτό-οργανωμένος εργατικός κοινωνικός χώρος, που λειτουργεί συνελευσιακά, γίνεται προσπάθεια να συγκροτηθεί σε συλλογικότητα, που να αγκαλιάζει τον κόσμο της δουλειάς, της ανεργίας, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους της γειτονιάς, σπάζοντας την αδράνεια, την επιφυλακτικότητα, την λογική της ανάθεσης, την αποξένωση που έχει εγκλωβίσει  τους συνανθρώπους μας στους καναπέδες της μοναξιάς αφήνοντας άδειες τις γειτονιές μας.

Με κατεύθυνση την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που συντρίβονται καθημερινά, για το μεροκάματο, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, κόντρα στον εμπορευματοποιημένο κανιβαλικό-πολιτισμό, το ΑΝΤΙΒΑΡΟ έχει αναπτύξει κάποιες πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις με εναλλακτικό περιεχόμενο, οργανωμένες από εμάς, για εμάς τους ίδιους, χωρίς την διαμεσολάβηση του κέρδους, της εκμετάλλευσης και της ιδιοτέλειας.

Στις μέρες της πολύχρονης και βαθειάς κρίσης που ζούμε, ενώ πολλοί είδαν με θετικό μάτι και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, φαίνεται ότι κάποιοι, παρακινούμενοι από «αλλότρια» συμφέροντα το είδαν εχθρικά και αποφάσισαν να το κτυπήσουν, μήπως και καταφέρουν να μη ριζώσουν αντιλήψεις και πρακτικές σαν του ΑΝΤΙΒΑΡΟΥ στο Μενίδι.

Έτσι τα χαράματα στις 16 Αυγούστου, σε μια μισοάδεια πόλη, στην κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών και πριν καλά, καλά ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου, φασιστοειδή (με την υπογραφή ΑΜΕ-Ανεξάρτητοι Μέανδροι Εθνικιστές, με βάση την ανάληψη ευθύνης στην ιστοσελίδα τους), επιτέθηκαν με εμπρηστικές βόμβες μολότωφ, προκαλώντας υλικές ζημιές στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ, δίνοντας την ευκαιρία σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, να «ψαχουλέψουν» στο εσωτερικό του. Στις 19 Μάρτη, άλλα (ή πιθανώς και τα ίδια) φασιστοειδή, έβαψαν τον εξωτερικό τοίχο του ΑΝΤΙΒΑΡΟΥ με ναζιστικά σύμβολα και υβριστικές-σεξιστικές απειλές για να τρομοκρατήσουν όσους συμμετέχουν και συμπαθούν το εγχείρημα.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, όσων έγραψαν στις 19/3/2017, επιχείρησαν να υπογράψουν το «κατόρθωμά» τους σαν Χρυσή
Αυγή, αλλά μετά από δεύτερη σκέψη μουτζώρωσαν το Χ.Α για να μην χρεωθεί σε αυτήν η  πολιτική ευθύνη των πράξεών τους . και να μην παραδεχτούν την αδιαμφισβήτητη σχέση τους με τους ναζί.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις επιθέσεις αυτές και τις απειλές τους και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ δε ότι δεν μας φοβίζουν τέτοιες πρακτικές, ούτε θα σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη των δράσεών μας. Θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, προσδοκώντας να οργανωθούν τέτοια εγχειρήματα σε όλες τις γειτονιές μας.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*