Προβολές ταινιών από 7/9 μέχρι και 28/9

Κάθε Πέμπτη στις 20.00 στο

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη 7/9

Ξενία (2014)

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Πάνος Χ.Κούτρας με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Άγγελο Παπαδημητρίου

Μετά το θάνατο της μητέρας τους, δυο νεαρά αδέλφια αλβανικής καταγωγής ξεκινούν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση του πατέρα τους, η ανεύρεση του οποίου μπορεί να τους εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια.

 

Πέμπτη 14/9

Ο Καιρός των Τσιγγάνων (1989)

Γιουγκοσλάβικη ταινία, σκηνοθεσία Ε.Κουστουρίτσα με τους: Ντάβορ Ντούζμοβικ, Λιούμπικα Άντζοβιτς, Μπόρα Οντόροβικ

Ένας νεαρός τσιγγάνος εγκαταλείπει το χωριό του για να γίνει πλούσιος και να μπορέσει να παντρευτεί την αγαπημένη του, αλλά η επαφή του με την πόλη θα αποβεί ολέθρια.

 

Πέμπτη 21/9

Μανταρίνια (2013)

Εσθονιακή ταινία, σκηνοθεσία Ζάζα Ουρουσάντζε με τους: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν

Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα.

 

Πέμπτη 28/9

Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε με τους: Τέοντορ Κόρμπαν, Μιχάι Κομανόιου, Τομά Κουζίν

Στη Βλαχία του 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν έναν τσιγγάνο σκλάβο ο οποίος δραπέτευσε από τον αφέντη του, τον αυταρχικό βογιάρο της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php