24-9-2019 Απεργία

Όλοι / Όλες στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/9,

στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30πμ

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις, από την απεργία!

Για να μην γυρίσουμε στα ματωμένα χρόνια, που η απεργία ήταν παράνομη

Το πολυνομοσχέδιο που τιτλοφορείται ως «αναπτυξιακό» κατά παραγγελία του ΣΕΒ, τα δίνει όλα στους «επενδυτές», για να τονώσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα, ως αναγκαίο συμπλήρωμα για να γίνουν «επενδύσεις», περιλαμβάνει πολλές αντεργατικές διατάξεις, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  (και όλες οι προηγούμενες), επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα μακράς πνοής στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις, χτυπώντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα από τη μία και λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας από την άλλη.

Η αστική τάξη και το κράτος της, γνωρίζουν ότι γρήγορα θα θερίσουν την οργή που σπέρνουν, γι’ αυτό δρουν προληπτικά!

Έχουν ήδη ψηφίσει την κατάργηση της κρίσιμης διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, της συνευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη και της καταχώρησης των υπερωριών. Δρομολόγησαν νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης και στους αγρότες, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, πλήθος ελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο. Εξαγγέλλουν νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις και ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό, απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Φέρνουν  τώρα νέο χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και στο μέσο μισθό. Προβλέπεται η ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, νομιμοποιείται η υπερωρία στη μερική απασχόληση, ορίζεται τη συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη ασφαλιστική του κάλυψη!

Με μια κουβέντα δίνουν γενναιόδωρο πακέτο ρυθμίσεων που απελευθερώνουν τα χέρια των αφεντικών να κάνουν ό, τι θέλουν, όταν το θέλουν.

Οι υποσχέσεις για ανακούφιση των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων, αποδεικνύονται φρούδες. Η κοινωνική καταστροφή και καταβύθιση συνεχίζεται. Στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες και οι όροι εργασίας χειροτερεύουν καθημερινά, ενώ η ελαστική εργασία και η ανεργία αυξάνουν. Γι’ αυτό κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση  παίρνουν προληπτικά μέτρα ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με το σχέδιο νόμου δημιουργείται «Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας και ο πραγματικός του στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων και τον έλεγχο των ταξικών σωματείων. Νομιμοποιείται έτσι, το φακέλωμα, με το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των Δ.Σ. των σωματείων, να βρίσκεται σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη.

Σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με τον οποίο απαιτείται το 50%+1 των μελών για να παρθεί απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, το σχέδιο νόμου της ΝΔ προβλέπει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων. Προσπαθούν έτσι να ακυρώσουν τον αποφασιστικό ρόλο των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φερέφωνα της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ που θα ψηφίζουν διαδικτυακά, ακόμα και η συμμετοχή στα σωματεία να γίνεται από τον καναπέ. Η επιδίωξή τους είναι απλή και σαφής: Συνδικάτα παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, χωρίς τον ζωογόνο αέρα των Γενικών Συνελεύσεων, εργαζόμενοι που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεπίδραση ιδεών.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν ειδικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από τη βάση και με τη δράση των εργαζόμενων, αναπτύσσεται η ταξική τους συνείδηση και μπορούν οι αγώνες τους να γίνουν απειλητικοί για το σύστημα. Έχοντας εξασφαλίσει τη συμφωνία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε ανεξάρτητη ταξική φωνή που τους αμφισβητεί την λεγόμενη ¨κοινωνική τους συμμαχία». Για αυτό στοχεύουν στα πρωτοβάθμια σωματεία. Επιδιώκουν να τσακίσουν το δικαίωμα της απεργίας για να μπορεί η εργοδοσία να προωθεί τα αντεργατικά μέτρα ανεμπόδιστα. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι απεργίες θα βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές θα διώκονται και τα σωματεία θα είναι άλαλα.  Γιατί η «ανάπτυξη για όλους» που ευαγγελίζονται τα αφεντικά και το κράτος τους, προϋποθέτει καταστολή και ασφυκτικό έλεγχο στα ταξικά σωματεία και σε κάθε ταξική εργατική δράση.

Είναι χρέος όλων μας –εργαζομένων, ανέργων και γενικώς εκμεταλλευμένων- να απαντήσουμε αποφασιστικά!

Ο αγώνας μας για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία θα είναι μαζικός και ανυποχώρητος . Αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή. Το εργατικό κίνημα δεν χρειάζεται συμβολικές διαμαρτυρίες, καλεσμένες από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αλλά συντονισμένο και παρατεταμένο απεργιακό αγώνα απόκρουσης της επίθεσης των αφεντικών και αντεπίθεσης. Αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μέχρι την οριστική απελευθέρωσή μας από κάθε μορφής εκμετάλλευση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*